Beschadiging Houtworm

Houtworm

Houtaantasters oftewel houtworm komt veel voor in oude gebouwen, vloeren, balken, dakbeschot, meubelstukken in droog en nat hout en in verschillende houtsoorten.

Over het algemeen kunnen wij vrij gemakkelijk constateren of er houtworm in een bepaald object aanwezig is; de overbekende gaatjes, variërend in grootte (afhankelijk van de soort kever) en het aanwezige boormeel wat uit de gaatjes komt; ook dit is weer variabel in grootte van korrel en structuur.
Wanneer er regelmatig kleine hoopjes stof (boormeel) geconstateerd wordt bij een object dan spreken wij over actieve houtworm en is behandeling op korte termijn noodzakelijk.

De meest voorkomende houtwormkevers zijn:
De gewone houtkever larve leeft van loof en naaldhout dat in gebouwen is verwerkt
De grote houtkever larve leeft in balken aangetast door vocht en schimmel
De heipaalkever larve leeft in vochtig hout, voornamelijk naaldhout
De huisboktor larve tast vaak dakconstructies aan, grote schade
De spinthoutkever larve leeft in buitenste ringen van loofhout, ook tropisch hout
Zachte houtwormkever larve leeft in gedroogd naaldhout met bast, in buitenste ringen

Behandeling:
Bij grotere objecten die op locatie behandeld moeten worden zoals zolders, houten vloeren, balken wordt er bekeken in hoeverre het materiaal is aangetast, moeten er delen vervangen worden, is dit mogelijk i.v.m. een eventuele dragende constructie.
Voorts wordt er bekeken of er verflagen verwijderd moeten en kunnen worden en met welke houtwormkever we te maken hebben.

Nu gaan we over tot de bestrijding van de houtworm, beginnende met het zoveel mogelijk vrijmaken van de gangen door het boormeel er onder hoge druk uit te blazen of door deze met een stofzuiger uit te zuigen.
Dan wordt het object of de objecten ingespoten, ingesmeerd (gekwast) of geïnjecteerd met een werkzame stof die de larve zal doden. Deze behandeling dient nog een keer herhaald te worden binnen afzienbare tijd.
Als de behandeling wordt uitgevoerd op bovengenoemde wijze geven wij 10 jaar garantie op deze behandeling.

Kleinere stukken zoals meubelen, beelden en dergelijke kunnen worden opgehaald en gebracht (tegen vergoeding) of door de klant zelf worden aangeboden in Alphen a/d Rijn en worden dan in onze bestrijdingsruimte behandeld. Deze stukken blijven dan 2 a 3 weken bij ons, waar zij dezelfde behandeling krijgen als de grote objecten, echter wat meer verfijnd. De stukken worden o.a. ingepakt in folie om de vloeistof te kunnen laten gassen.

Informatie email: info@ongedierte-weg.nl

Home   ::   Werkwijze   ::   Vogelwering   ::   Houtworm   ::   Ontsmetting   ::   Informatie   ::   Contact          Design & Copyright: ServireX Computers ®